Vi söker nu fler båtar till vår uthyrningsverksamhet i Sverige

Det finns idag en stor efterfrågan på att hyra båt i Sverige och detta gäller såväl segel som motorbåtar. Säsongen är från maj t.o.m september och våra kundgrupper kommer från hela Europa för att få uppleva den svenska skärgården. Vi söker dels båtar för vår vanliga veckouthyrning och även båtar som kan passa in i vår daguthyrningsverksamhet. Hur mycket man som båtägare kan tjäna på en sådan här verksamhet är beroende på vad för båt man har såklart, hur den kan disponeras, vilket jobb man vill göra själv som båtägare osv … Vi har ingen standardformel utan anpassar alla våra avtal individuellt utefter rådande förutsättningar. Vid intresse så kontakta oss för mer information om hur ett upplägg kan se ut för just dig och din båt.


Våra kunder/hyresgäster

- Alla våra kunder/hyresgäster har dokumenterad navigationsutbildning, bra båtvana och kan såklart utan problem hantera och ta stort ansvar för den båt de hyr.

Som båtägare är man såklart delaktig i att bestämma/ställa krav på vad som skall gälla för just sin egna båt. Utöver utbildningskompetens så kan man t.ex sätta ålderskrav på hyresmannen. Man kan bestämma om kund får ha med sig husdjur och man kan såklart bestämma vad maxantalet personer får lov att vara ombord osv ….

Alla våra avtal med båtägare är ju individuella.

Instruktioner

- vi instruerar våra kunder/hyresgäster om båtens alla funktioner och handhavande inför varje hyresperiod. Vi går såklart även igenom båtens inventarier med våra gäster och visar var allt finnes.

Tillsammans med varje enskild båtägare så upprättas en inventarielista samt kontrollprotokoll. Vi har en standard grundmall för detta som vi brukat i över 20 år, med vissa förändringar. Denna ligger till grund för hur varje enskild båts s.k ”checklista” skall se ut. Läs mer...

Assistansservice

- skulle ngt fela med båten under uthyrningsperioden så kan hyresgästen alltid nå oss för dels telefonsupport där vi kan lösa en hel del men framförallt så kan vi med egna servicebåtar/bilar komma och rätta till det som felar.

Att alla våra kunder som ute med båt i princip alltid skall kunna nå oss och få en svarande röst på telefon är jätteviktigt. Oavsett vad problemet kan vara så är det oftast väsentligt att det blir åtgärdat snarast. Mycket går att lösa via telefonsupport då all våra kundgrupper har vana från båtar och vi ser till att det finnes lämpliga verktyg och reservdelar ombord för att avhjälpa mindre störningar. Läs mer...

Städ & Service

- Mellan varje hyresperiod så finstädar vi varje enskild båt såväl utvändigt som invändigt. Vi går igenom båtens funktioner och åtgärdar eventuella fel/brister.

Den s.k ”mellanservicen” är en otroligt viktig del i verksamheten. Det är här och nu man har tiden att försäkra sig så gott det går att det inte skall dyka upp några fel för nästkommande kundgrupp. Allt skall dubbelcheckas, filter skall rengöras och allt skall för den nya kundgruppen kunna presenteras så bra det bara går … Läs mer...

Charterbas Marstrand

- Här har vi flertalet båtar stationerade just under högsäsong och då främst för de båtar som skall gå på daguthyrning samt sommarboende som ej längre har egen båt och väljer att hyra varje år på en, två eller flerveckorsbasis.

I Marstrand så kommer varje enskild kund som ej avser göra långturer på en vecka att ha sin fasta båtplats på ön eller på fastlandssidan om så önskas. Det är i Marstrand vi har vårat huvudkontor och under säsong finns alltid personal på plats.

Charterbas Wallhamn

- I Wallhamn på Tjörn så är vårat servicecenter stationerat. Här ligger båtarna still om de ej är uthyrda och här är det vi gör alla större reparationer.
På basen har vi tillgång till allt som behövs för att kunna driva den här typen av verksamhet utan att vara beroende av externa aktörer. Kran, truck, reservdelslager, fullservice, bryggplatser osv … Här stationerar vi de båtar som främst skall gå på veckovis uthyrning utefter Bohuskusten. Läget är bra då det oavsett väderförhållanden i princip alltid går att på ett betryggande sätt ta sig ut och in till marinan. Våra kundgrupper kan ju utifrån här välja att fortsätta inomskärs norrut mellan fastlandet och Tjörn/Orust eller ta sig söder eller västerut och följa kuststräckorna mer utomskärs.

Till toppen