• SEGLA I VÄSTINDIEN

SEGLA I VÄSTINDIEN

Praktiskt taget varje ö är ett nytt land och ligger på bekvämt avstånd för en dagsetapp.


Segla i Västindien Segla bland gröna korallöar, strandparty under vajande palmer till rytmiska toner. Regnskogsexpeditioner och vita stränder... Upptäck öriket som Columbus tyckte var den "mest fruktbara och harmoniska platsen i världen".

Människor med ett arv från praktiskt taget alla världsdelar möts till rytmen av salsa, doften av orkidéer och ljudet från havet som slår mot de långa vita sandstränderna. Västindien - öarna med sin dansande själ och färgsprakande kultur ! Det här är ett legendariskt område välsignat just för seglingsentusiaster.

De stadiga och ljumma vindarna, kristallklara vattnet och öarna som skiftar i karaktär, gör er semester till en oförglömlig upplevelse.


Upplevelser

Några av öarna har höga berg och regnskogar med ett rikt djurliv medan andra är omgivna av vackra korallrev. Överallt finns bra möjligheter till vattenaktiviteter som t.ex dykning, snorkling och vindsurfing. Även på land finns mycket att göra. Vackra botaniska trädgårdar, imponerande vattenfall, regnskogsexpeditioner eller varför inte göra ett besök på någon av de lokala fiskmarknaderna...? Mysiga barer och restauranger med det creoliska köket finns i varje gathörn, även i den minsta byn. I skymningen sprider sig den lokala musiken och då är det bara att följa med och dansa natten lång. Vill ni sedan ha lugn och ro, är det lätt att hitta en egen vik att ankra för natten.

Windward Islands

Till Windward Islands som är ett mindre område hör de 4 huvudöarna Martinique, St Lucia, St Vincent och Grenada. Hit hör också de små öarna mellan St Vincent och Grenada, som med ett gemensamt namn kallas Grenadinerna. Passar för segling året om. Utgår ni från Martinique kan ni besöka bl a St Lucia och St Vincent. Öarna är gröna och lummiga och på några av dem växer tropisk regnskog. Lägger man ihop de bländande vita stränderna, det turkosskimrande vattnet, den välsmakande maten och de vänliga människorna, får man ett semesterparadis som är svårt att konkurrera ut! Förutom bra segling, finns möjligheter till flera vattenaktiviteter som t ex havsfiske, dykning, snorkling och valsafari. Stanna till vid den populära ankringsplatsen Anse D´arlet på Martinique. Vattnet här är rikt på koraller och fiskar i regnbågens alla färger och för dykentusiaster finns gamla vrak att utforska. Passa också på att besöka ön St Vincent med sina dramatiska vulkaner och gröna skogar, detta är en fascinerande ö som upplevs bäst från land. Det här är ett område som passar de flesta, med möjligheter till stopp i både livliga hamnar och gömda små vikar.

Grenadinerna

Som små ädelstenar är öarna utspridda i det turkosskimrande havet. Några är stora, medan andra bara består av en liten strand och några palmer. Hit åker man i första hand för att koppla av och njuta av den fantastiska naturen. Bequia är många seglares favoritö. Dessutom är det en fantastisk plats för dykning. Har man tur kan man få se havssköldpaddor! Besök Grenada och de imponerande vattenfallen, eller stanna till i Salt Whistle bay på ön Mayreau.


Ruttförslag från Martinique

Karta över Västindien

Dag 1

Vi träffas i hamnen Le Marin på eftermiddagen för genomgång av båt och seglingsområde. Middag och övernattning i hamnen.

Dag 2

Efter utklarering avgår vi tidigt mot St Lucia och Rodney Bay. Seglingen tar ca 4 timmar. Vi lägger oss för ankar i Rodney Bay.

Dag 3

Tidig avgång längs St Lucias kust mot St Vincent och Bequia. Vi ankommer till Admiral bay under eftermiddagen. Bad och besök i byn!

Dag 4

Idag går vi till Mustique. Denna vackra brittiska jetset ö. Vi besöker den berömda baren Basils Bar.

Dag 5

En kort seglats till Tobago Keys! Vi ankrar inne vid korallrevet där vi stannar och snorklar och badar!

Dag 6

Seglar till Mayero där vi lägger oss på svaj i Salt Whistle Bay. Vita stränder och kokospalmer.

Dag 7

Avgång till Union Islands. Shopping, bad och snorkling och tid för att bara njuta av paradiset!

Dag 8

Segling till Cannouan.

Dag 9

På morgonen seglar vi till St Vincent. Lägger till i Wallilabou Bay. Vi klarerar ut från Grenadinerna!

Dag 10

Vi går till St Lucia och fantastiska Marigot Bay.

Dag 11

Sista rutten går till Martinique och den kända stranden vid "Les Salines". Vi ligger för ankar utanför St Anne.

Seglingssäsongen i Västindien

Dag 12

St Anne stad, ett sista stopp för shopping av kryddor och rom... Ett snabbt dopp i det turkosa vattnet innan vi seglar den korta sträckan till Le Marin.

Dag 13

Efter frukost är det dags att stiga av båten.

Dag 14

(ja en extra dag att peta in någonstans där det passar)

Till toppen