• HYR BÅT OCH SEGLA I KROATIEN

HYR BÅT OCH SEGLA I KROATIEN

DUBROVNIK - SIBENIK - BIOGRAD - PULA - SPLIT


Segla i Kroatien I Kroatien finns både stora välkända och mindre oupptäckta öar utspridda i det klarblå, glittrande havet. Det är lätt att hitta sin alldeles egna vik. I de små hamnstäderna trängs restauranger och barer och i skymningen sprider sig doften av de lokala specialiteterna som lockar lokalbefolkning och seglare. Besök byar och städer med boutiquer, vackra byggnader och sevärdheter av alla de slag eller njut av ett storslaget kustlandskap och fina havsvikar. Här finns något för alla och överallt möts ni av ett varmt leende.

Segelsäsongen i Kroatien sträcker sig från april fram till oktober!

Den vanligaste vinden i området är Maestralen 5-9 m/s, en lätt havsvind som blåser från nordväst / sydväst. Vanligtvis avtar den fram på eftermiddagen. Kroatien är känt för att vara lättseglat, nära mellan öarna och lätta vindar.


Det finns direktflyg med bl.a SAS och RyanAir till såväl Split som Zadar. I Sibenik blir det genomgång av båten, man provianterar och gör sig klar för avfärd.

Dag 1 Lördag

Härlig vy över segelbåtar i Kroatien När man är färdig på basen och kan lämna kaj så tar man sig första dagen uppför Krkafloden till den lilla byn Skradin. Avståndet från Sibenik är inte mer än 6 nm. Middag på kvällen på någon av byns alla trevliga små restauranger.

Dag 2 Söndag

På morgonen så tar man en turbåt sista biten från Skradin upp till vattenfallen. En rundtur iland på cirka en timme med broar över fallen är väl värt besöket. Väl tillbaka i Skradin före lunch så kastar man loss för dagens etapp ner till den historiska staden på UNESCOs världsarvslista, Trogir. Här finns givetvis massor att se och uppleva i de historiska gränderna. Avståndet från Skradin är cirka 35nm totalt.

Dag 3 Måndag

Efter frukost och lite shopping i Trogir så bär det vidare av söderut till en liten hamn som heter Milna på ön Brac. På ön finns även en av Kroatiens mest populära stränder - Zlatni rat / the golden cape. Från Trogir till Milna så är det cirka 16 nm.

Dag 4 Tisdag

Ännu lite längre söderut ligger Hvar och Pakleniöarna som av många anses som en av de vackraste platserna i Adriatiska havet. Bästa utsikten för kvällens middag är på restaurang Dagmars. Man kan även ta en taxibåt in till Hvar stad. Avståndet från Milna på Brac hit till Pakleni är 18 nm.

Dag 5 Onsdag

Idag fortsätter vi mot ön Vis. Vi passerar på sydsidan och innan vi går i hamn så besöker vi blå grottorna på ön Bisevo. Natthamn blir den lilla pittoreska byn på Vis västsida, Komiza..

Hyr båt i Kroatien

Dag 6 Torsdag

Det blir en rätt så tidig avfärd från Komiza då man denna dag skall ta sig hela vägen upp till nationalparken Kornati. Öarna här bildar något som kan liknas vid ett öde månlandskap. Detta blir en riktig kontrast till vad man tidigare sett av Kroatien. Väl framme rekommenderar vi en liten hamn i de södra delarna vid namn Piskera, och ja, om här så bara finns cirka fem byggnader så är en av dem en liten taverna/restaurang med riktigt bra kök.

Dag 7 Fredag

Seglingen fortsätter nu genom Kornatiskärgården tills det är dags att gå över mot fastlandet igen. Man angör Sibenik under eftermiddagen och i stan finns ett stort utbud av såväl bra som trevliga restauranger.

Dag 8 Lördag

På morgonen är det dags att lämna båten. Flygen tillbaka till Skandinavien brukar avgå runt tio, elva tiden. Återklarering av båten gjorde man kvällen före och på basen hjälper personalen till med att boka transfer tillbaka till flygplatsen på den tid man önskar.

Till toppen