• SEGLA I SPANIEN & KANARIEÖARNA

SEGLA I SPANIEN & KANARIEÖARNA

Swede Charter har två baser i Spanien, Palma de Mallorca och Gran Canaria! Här har vi en flotta med en god blandning av små och stora båtar.


Segla i Spanien & Kanarieöarna Den spanska kulturen är något alldeles speciellt och att segla här är mycket trevligt! Mallorcas kust är vacker och dramatisk. Man har härifrån möjligheter att besöka öarna Ibiza och Menorca.

Bland Kanarieöarna kan man segla året runt. Temperaturen här ligger alltid på en behaglig nivå. Till båda orterna finns goda flygkommunikationer och man kan lätt hitta flyg till bra priser. Vi rekommenderar varmt Spanien för er nästa seglingssemester!


Mallorca

Karta över Mallorca Upplev Balearerna, hyr en båt med Swede Charter i Palma! Mallorca erbjuder något för alla. Först och främst en storslagen natur med höga klippor, vackra stränder, kristallklart vatten men även trevliga människor och fina båtar och marinor! Längs hela kusten ligger det typiskt spanska fiskebyar med trevliga restauranger och barer. För den som vill ha lite mer fart och fläkt finns också platser som Magaluf som är överfyllda av diskotek och barer. Fördelen med att kryssa runt med sin egen båt är att man helt väljer själv och har alla förutsättningar för att få en optimal semester. Vi rekommenderar att ni tar en extra titt på Palma där ni hämtar er båt. Detta är en trevlig stad med bra shopping och en underbar atmosfär!

Vår bas i Palma

I Palma ligger marinan precis nedanför den stora katedralen. Det tar endast 10 minuter hit från flygplatsen!


Kanarieöarna

Segla på Gran Canaria Kanarieöarna formar en skärgård som består av 7 större öar samt 6 små öar. Dessa är belägna i Atlanten utanför Afrikas norra kust. Naturen är mycket varierande och varje ö har sin egna speciella karaktär! Ön Teneriffa har med sin bergstopp Teide, Spaniens högsta topp. På vintern är detta berg ofta snötäckt. Sommartemperaturen här ligger på 25-30 grader och på vinterhalvåret ca 22 grader. Vanligaste vinden är nordostlig och öarna drabbas aldrig av orkaner eller liknande oväder som man finner på samma breddgrad runt jorden.

Vår bas på Gran Canaria

Swede Charter har sin bas i Las Palmas i Puerto Deportivo ca 15 minuter från flygplatsen. Alldeles intill marinan finns det restauranger och butiker där man kan finna den proviant man behöver inför sin segling.

Till toppen