• SEGLA I TURKIET
    Göcek - Marmaris - Bodrum - Kemer - Kas - Gökova

SEGLA I TURKIET

Turkiet är ett av världens vackraste seglingsområden!


Segla i Turkiet Den fantastiska naturen kombinerat med den orientaliska kulturen gör detta område unikt.

Turkiet ligger både i Europa och i Asien vilket har lett till en mångfacetterad kultur med tydliga influenser från både väst och öst.

Ett fascinerande land med många möjligheter! Bästa sättet att lära känna Turkiet är via båtvägen. Det är här Swede Charter kommer in i bilden med sina baser i Göcek, Marmaris, Bodrum, Kemer,


EXEMPEL PÅ RUTTFÖRSLAG 1 VECKA TURKIET

Swede Charter hjälper dig att hyra båt i Turkiet

Solig himmel, kristallblått vatten, ljumma vindar och vackra vikar är vad ni kan vänta er om ni väljer att segla längs Turkiets sydvästra kust. Detta kombinerat med fantastiskt trevliga människor som är mycket service inriktade.

Ruiner och historiska monument från svunna tider och en underbar matkultur gör att segling i detta område blir något man vill göra igen och igen och... igen...

Dag 1 Lördag

Ankomst till Dalamans flygplats där vi har gratis transferbussar till basen i Göcek dit det inte tar mycket mer än 20 minuter. Instruktioner av båten och därefter kan man kasta loss och segla ut en kortare sträcka till någon av alla de restauranger som ligger i vikarna i närområdet. Skall jag välja en, hmmm, då tar vi Kapi Creek...

Dag 2 Söndag

På en vecka kan man ju välja att göra en västlig rutt mot Marmaris eller en östlig färd mot Kalkan/Kas/Kekova. I detta förslag har vi valt den östra rutten och efter lunchstopp och bad på ön Gemiler så lägger man till i Coöd Water Bay. Här finns en trevlig restaurang och bra promenadstigar upp för de branta bergen (för den som orkar).

Dag 3 Måndag

En lång etapp denna dag så avpassa cirka 8 timmar rakt österut innan man förtöjer i Kas som har ett stort nöjesutbud för kvällen.

Dag 4 Tisdag

Vidare österut, men en kort etapp, till Kekova där man kan göra ett flertal olika utflykter iland och som har en spännande historia och man kan här även se ett flertal lämningar under vatten från ”den sjunkna staden”.

Karta över Turkiet

Dag 5 Onsdag

Nu går färden västerut. Stanna till för natten i Kalkan som har en skyddad hamn och ett bra restaurangutbud.

Dag 6 Torsdag

Fethiye som är den största staden i regionen erbjuder såväl bra bad som ett riktigt bra nöjesutbud.

Dag 7 Fredag

Stanna till för bad och lunch någonstans innan turen går tillbaka till Göcek.

Dag 8 Lördag

Fria transferbussar tar er på passande tid tillbaka till Dalamans flygplats och resa hem igen.

Till toppen